Wednesday, January 25, 2012

Capitolul 3 - Testul la religie


Luni, prima zi de chin, orarul incepe cu ora de religie. Partea buna: fetele stiau religia de la inceput pana la sfarsit. Daria si emilian devin tot mai apropiati, doar trecuse deja o luna de cand fata era in exil.
        - Kalya, verisoara ta l-a inmuiat rau detot pe Em. Cum de reuseste? o intreaba satenul vazand cat de apropriati sunt cei doi.
        - E verisoara mea, la ce te asterptai? Suntem rude, Nu asa ai patit si tu? raspunde fata zambind.
        Emilian s-aindragostit in sfarsit de o fata. Una chiar foarte speciala. Treaba fetei devenise din start multmai usoara. Problema este ca, desi si-a jurat ca n-o va face, Daria s-a indragostit si ea de Emilian.
        "- asta nu facea parte din planul meu. Nu pot sa credca m-m indragostit de el. Dar adevarul e adevar. Nu-l pot nega. Dar, intr-un fel foarte bun, nu ma deranjeaza deloc. Imi jur ca-l voi proteja chiar daca ar fi sa-mi pierd eu viata."
        La ora se discuta despre Ordinele Raiului. Emilian si profesorul au pornit discutia despre Ordinul Paznicilor.
        - Domnisoara Night, ce putebi sa ne spuneti despre Ordinul Paznicilor? o trezeste profesorul
        - Ordinul Paznicilor? Din cate stiu eu, este un ordin de ingeri pazitori. Ei isi primesc omul de cand aceta se naste, dar exista si excetii. cand un om este in percol, primeste un inger pazitor care sa-l ghieze, din umbra, sau sa-i fie alaturi mereu. Legendele spun ca ingerii pot fi confundati cu oamenii. aripile lor sunt facute din energie spirituala, nu se pot vedea.
        - Ce sti despre ingerii "cazuti"? o intrerupe profesorul fascinat de ceea ce spune fata.
        - Ingerii "cazuti" au sansa a se intoarca innapoi in Rai, dar doar daca sunt ingeri pazitori. Ingerii insotitori devin oameni si mor in cel mult zece ani. Un inger cazut poate fi deosebit cu usurinta de oamnenii normali. El are o cicatrice in forma de "V" pe spate. Cicatricea indica ca ei sunt ingeri. Se spuen ca nu se simt cand raman fara aripi, chit ca sunt smulse.
        - Ingerii nu simt nimic. intervine emilian. sunt imuni la orice fel de durere.
        - Nu si psihica. acea durere o simt pana si ingerii. Asa spun legendele si aa scrie si in carti, dar noi nu avem de unde sa stim acest lucru.
        - Bine punctat, Daria. Cine stie daca ingerii au sentimente? incheie discutia celor doi elevi.
        - Eu! se ridica Kalya. Da, ei au sentimente, ca orice ome. Iubesc, urasc, se supara, sunt tristi, veseli, iritati, fustrati, enervati, cate unii poate chiarsi irationalio. doar sunt si ei fiinte, nu? Nu e logic sa aiba sentimente?
        - Ba da, domnisoara Green. Sunt de acord cu opinia dumneata. acum, ca am incheat discutia, trebuie sa dam testul promis. Sper ca ati repetet capitolul "Arhanghelii", nu?
        Profesorul dicteaza intrebarile si da start testului.
        Daria citeste testul inca o data:
   1. Care sunt cei doi arhanghelil care conduc Ordinele Ceresti?
   2. De ce au fost numiti ei?
   3. Din ce ordineau facut parte?
   4. Povestiti "Legenda lui Lucifer."
        "- Ce legatura are Lucifer cu arhanghelii?" se intreaba roscata in timp ce completa celelalte intrebari.
        Emilian rupe coultul unei foi si scrie: "Sti legenda?". Pasaza foaia colegei lui de banca.
        Daria zambeste, si rapunde: "Da, dar unde o s-o scriu?". Da foaia inapoi.
        Brunetul rupe o foaie intreaga si i-o da fetei. Ea ia foaia sin incepe sa crie:
        "Legenda spune ca Lucifer ers un inger caruia nu-i placea sa asculte ordinele date de dumnezeu sau de Arhangheli. Facea exact ce-i trecea lui prin minte. acest lucrul l-a deranjat pe Dumnezeu, nu faptul ca nu asculta, ci ca sfida Legile, scrise sau nescrie, ale Raiului. Intr-o zi, Lucifer a fost chemat in fata Arhanghelilor si a lui Dumnazeu si a fost aruncat din Rai, primind numele de "Inger Cazut". Lucifer era un inger insotitor, asa ca a devenit om si dupa fix zece ani a murit, ajungand in Iad." La sfarsit a scris "Cu placere :x".
        Emilian copiaza repede legenda, cu tot cu mesajul de la inger. Cand citeste a doua oara, observa acel "Cu placere :x" si-l sterge repede. Pentru ptrima data in doisprezece ani de ascoala a copiat. si la ce materie? La religie.
        Cand duce testul lui si al dariei, observa ca ea si Kalya aveau scrisul identic. Se intoarce in banca, rupe o bucata de hartie si scrie: "- Tu si Kalya scrieti identic. De ce?"
        "- Am facut caligrafie cu mama Kalyei. De asta scriem lafel."
        "- Da voi doua aveti cam multe in comun. De la stil vestimentar la gen de muzica si scris."
        "- Si ce ai vrea sa fac? =)) Nu e vina mea ca am copilarit impreuna. Parintii mei au murit cand eu aveam trei ani. am crescut cu familia ei."
        "- Aaaaa. si eu de unde vrei sa stiu asta? Nici tu, nici Kalya, nu mi-ati zis nimic. Ce ar trebui sa fiu? Cititor de ganduri?"
        ":))=)) Calm, ca mi-e ca zbor pe geam. De ce te-ai enrvet in halul asta? Ca nu ti-am zis? Sau ca abia acum afli?"
        "=))=))=)) Gluma! Ce-mi place cand ceri explicatii. nu m-am suparat pe tine. Nu am de ce."
        Pe fata o bufnesta rasul cand citeste. Salvata de clopotel. Exact cand ea a inceput sa rada a sunat si clopotelul.
        - Daria, Carlos, Kalya, Emilian, ati luat A+. Felicitari! ii felicita profesorul dandu-le foile de test.
        Cei patru se uita unul la altul si-i bufneste rasul. Toti se gandeau la acelasi lucru: fetele le-au dau sa copie amandurora.
        La ora de sport, baietii le scot pe fate din sala si le duc in spatele ei. Fara sa se fi pregatit macar, ingerii primesc fiecare  un sarut de la baieti.
        Cand se dezlipesc, Em si Daria, nu mai pot lega doua cuvinte. Dupa cateva sacunde, fata reuseste sa indruge ceva:
        - E-emilian!
        - Da?
        - Te iubesc! il saruta din nou, de data asta luandu-l in brate.
        Brunetul raspunde la sarut, tragand-o langa el.
        Carlos si Kalya asista la scena romantica. Cand scena se sfraseste, aplauda bucurosi ca, in sfarsit, dupa o luna de asteptari s-a intamplat.
        -Ce? intreaba proaspatul cuplu.
        -Nimic. Am comentat noi ceva? Cei doi ridica mainile in semn de "nu e vine noastra, noi nu am facut absolut nimic."
une pe� H n x$z z >
        "- Nici nu sti. Daca ai sti ce sunt eu cu adevarat, ai crede ca visezi." isi zice fata in timp ce-i zambea brunetului.                 
         Dupa scoala, baietii se ofera sa le duca pe fete acasa. Carlos conducea un Jeep negru, iar Emilian, o motocicleta neagra, cu aripi de inger pe latarale. Kalya locuia in una din casele de pe coasta. Din fata liceului pana la casa ei faceai cel mult doua zeci de minute cu masina, sau motorul. In seara acesta, din pacate, a inceput o furtuna care i-a blocat pe Em si Carlos la fete acasa. Problema s-a ivit cand au trebuit sa se culce. Carlos si Kalya nu au comentat, ba chiar au propus ca ei doi sa doarma intr-o camera, iar Em si Daria in cealalta. emilian nu a acceptat la inceput, da a fost fortat pana la urma, a doua varianta fiind impartitul canapelei cu smabernardul Kalyei. Odata alegera facuta, fiecare s-a indreptat spre camera in care trebuia sa doarma.

No comments:

Post a Comment